Redaktoři České televize získali moji důvěru. Jasně a všem sdělili svůj názor na to, co neprospívá chodu veřejnoprávního média. Tento názor nyní obhajují s nasazením, které dává v sázku jejich profesní kariéru.
 
         Naproti tomu se marně uchází o moji přízeň pan Hodač. Vždyť zatím nedal  najevo, jak si představuje vysílání České televize. Udělal by lépe, kdyby místo rozdávání výpovědí, podávání žalob, odpojování signálu a neslýchaného vyjednávání s ředitelem komerční televizní stanice Nova sedl k počítači a napsal, čím chce přispět k rozvoji české veřejnoprávní televize a co je cílem jeho působení na Kavčích horách. Ostatně takový projekt se obvykle předkládá již při výběrovém řízení Radě České televize. Pokud nám koncesionářům pan Hodač nepředložil své plány s Českou televizí, je na Radě České televize, aby zveřejnila, proč při výběru ředitele dala přednost panu Hodačovi před ostatními kandidáty.
 
        Dokud si nepřečtu, co vlastně zamýšlí pan Hodač s Českou televizí a co s Českou televizí zamýšlela Rada České televize zvolením pana Hodače, nezbývá mi, než abych soudil podle toho, co mi předvádí v reálném čase: destrukci, aroganci, neschopnost komunikace, finanční ztráty, oslabení důvěry veřejnosti, ztrátu pozice na reklamním trhu. Proč bych se nemohl domnívat, že to jsou kroky, které pomalu a jistě vedou například k privatizaci veřejnoprávní České televize dle receptu pana Klause?
 
        Ptám se tedy znovu a doufám, že se mnou se budou ptát i poslanci odpovědní za volbu Rady České televize: „Co chce Rada České televize a pan Hodač udělat s Českou televizí?
 

Mgr. Jan Czerný

V Praze, 31. prosince 2000