Návrh

ze dne

O b v o d n í z a s t u p i t e l s t v o v  P r a z e 2

1. s o u h l a s í
  2. s obsahem dopisu, adresovaném Dopravním podnikům hl. m. Prahy, který se týká nepřístupnosti stanice metra Náměstí Míru pro postižené osoby a osoby se sníženou pohyblivostí.

3. u k l á d á

obvodní radě zaslat dopis Dopravním podnikům hl. m. Prahy a na vědomí primátorovi hl. m. Prahy a náměstkovi primátora pro oblast dopravy.

Text dopisu:

Vážený pane řediteli,

V obvodu naší městské části je možné vstoupit do tří stanic metra: I. P. Pavlova, Karlovo náměstí a Náměstí Míru. Každá z uvedených stanic leží na jiné trase, přičemž jejich vytíženost je obrovská. Všechny jsou zároveň umístěny v těsné blízkosti významných dopravních uzlů s propojením na další linky MHD.

Je smutnou skutečností, že stanice Náměstí Míru je nepřístupná nejenom pro vozíčkáře, ale i pro ostatní lidi se sníženou pohyblivostí, neboť vestibul stanice je jako jediný přístupný pouze a jedině po pevném schodišti. Absence eskalátorů je nepříjemná i pro maminky s dětmi a starší lidi obecně.

Mnozí občané doufali, že smutný stav změní velká přestavba, kterou stanice nedávno prošla. K překvapení mnohých se však nic nezměnilo.

Jako zastupitelé této městské části si vás dovolujeme upozornit, že situaci na Náměstí Míru je třeba neodkladně řešit. Žádáme Vás proto o podání informace, jaké konkrétní kroky hodlá váš podnik v této záležitosti podniknout.

V Praze, dne 30. května 2000 Mgr. Jan Czerný

Předseda klubu zastupitelů KDU-ČSL