Komisařská matiné

Smysl akcí:

Vedle zastupitelů zvolených za KDU-ČSL působí v komunální politice i lidé, kteří pracují pro obecné blaho v komisích obvodních rad městských částí Prahy. Je smutné, že se tito lidé neznají navzájem mnohdy ani v rámci jednoho obvodu, neřku-li na úrovni celého města. Přitom je trápí podobné problémy a rádi by si o nich možná mezi sebou popovídali, dozvěděli se, jak je vidí a řeší ostatní, co by se dalo podniknout společně.

Nezastírám, že komisařská matiné mají nahradit nefunkční odborné krajské komise.

Účast:

Naprosto dobrovolná a otevřená. Přijít mohou všichni, kteří v určité komisi působili, působí nebo působit teprve chtějí.

Termín:

Pro každý typ komise bude vyhlášen termín matiné. Jak již název napovídá, setkání by se konala v sobotních dopoledních hodinách (např. 9.30 – 12.00) jedenkrát max. dvakrát ročně. Vyšší frekvenci nedoporučuji. Po seznámení je přeci možné se sejít i individuálně.

Místo:

Dle domluvy.

Koordinátor:

K němu se sbíhají informace o všech setkáních, které průběžně zveřejňuje na internetu či na schůzích Pražského výboru. Koordinátor komunikuje s garanty, přebírá od nich databázi komisařů a zveřejňuje ji.

Neboť každý musí být za svoji aktivitu po zásluze potrestán, dobrovolně se přihlašuji k této výnosné funkci.

Garanti:

Zajišťují jednotlivá setkání: místo, datum, program, vedení schůzky, pozvání hostů, případné občerstvení. Podávají koordinátorovi veškeré potřebné informace. V ideálním případě by mohli i následně shrnout, co vše se během matiné diskutovalo a s jakým výsledkem (nepovinné).

Hosté:

Parlamentáři, odborníci (nepovinné).

Program (příklad):

9. 30 – zahájení a organizační pokyny

9. 40 – vystoupení hosta, popř. příspěvek komisaře

10.00 – debata

10.30 – předložení témat jednotlivých komisařů

10.45 – přestávka, prezentace

11.00 – debata nad tématy

12.00 - ukončení

Komise (Praha 2):

Bytová, kontrolní,bezpečnostní, finanční, dopravní, kulturní, majetková, rozvoje, sociální, zdravotnická, pro výchovu a vzdělání, pro životní prostředí

 

V Praze, 15. února 2000

Jan Czerný