Usnesení obvodního výboru KDU ČSL v Praze 2, konané dne 9.4.2001
1.Obvodní výbor konstatuje:
Dopis OV z 2. dubna 2001, kriticky reagující na postoj vedení  KDU-ČSL při sestavování stínové vlády Čtyřkoalice, vyvolal živou odezvu mezi adresáty, tj. mezi okresními a obvodními organizacemi strany. Obdrželi jsme nejenom četné písemné reakce, ale také reakce telefonické. Nesetkali jsme se přitom s negativní reakcí, naopak, všechny orgány a jednotlivci vyjádřili naší iniciativě velkou podporu.

2. Obvodní výbor děkuje všem okresním a krajským výborům a jejich funkcionářům, kteří dosud zaslali svá stanoviska k dopisu OV ze dne 2.4.2001.

3. Obvodní výbor považuje přístup generálního sekretáře a jeho podřízených pracovníků ve věci žádosti o poskytnutí kontaktních adres na okresní a obvodní organizace, kdy odmítli kontaktní adresy poskytnout, za šokující.

4. Obvodní výbor žádá Celostátní výbor:
- aby přijalo usnesení, týkající se poskytování adres organizačních složek strany tj. okresních (obvodních) a krajských výborů
- zvážit osobní odpovědnost zaměstnanců strany za porušení Stanov KDU-ČSL (§5 bod c, bod d) týkající se jednání uvedené v bodě 3 tohoto usnesení.

5. Obvodní výbor vyzývá členy předsednictva a celostátního výboru, aby v souvislosti se svým dosavadním působením a jednáním rezignovali na své funkce, tak jak je k tomuto kroku vyzývá řada krajských, okresních a místních organizací strany.

6. Obvodní výbor vyzývá všechny delegáty okresních a obvodních organizací, kteří se zúčastní Krajských konferencí, aby se snažili ze svého středu vybrat a posléze sjezdu navrhnout takové kandidáty na vrcholné funkce v KDU-ČSL, kteří jsou schopni citlivě vnímat atmosféru ve vlastní straně a v celé společnosti, kteří jsou připraveni přijímat kritické připomínky a komunikovat s členskou základnou, a kteří i v dosavadních funkcích prokázali, že dovedou prosazovat programové cíle strany a vést a řídit kolektiv lidí.

Mgr. Jan Czerný                                Ing. Monika Turnovská
 místopředseda OV KDU-ČSL Praha 2          předsedkyně OV KDU-ČSL Praha